Linkkejä

Oppilaitosten sivuja

Toinen aste

Korkea-aste

 

 

– Oulun kaupungin linja-autojen reittikartta

  • http://www.opintoluotsi.fi/  Opintoluotsi.fi
  • . Opetushallituksen palvelu kokoaa yhteen verkosta löytyvät koulutustiedot. Koulutusalat ja ammatit Koulutusalat on jaoteltu yhdeksään luokkaan. Jokaisella koulutusalalla esitellään alan tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus, ammattikorkeakoulutus, yliopistollinen koulutus sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Koulutusten esittelysivuille on koottu linkkejä muun muassa koulutusta tarjoaviin oppilaitoksiin, alaan liittyviin ammatinkuvauksiin ja muihin lisätietoihin.
  • http://www.ammattinetti.fi/ Ammattinetti

Ammattinetti on verkkopalvelu, joka on tarkoitettu ammattien ja alojen vertailuun. Sivuilta löytyy mm. ammattien ja ammattialojen kuvauksia, eri alojen ammattilaisten haastatteluja ja erilaisia uratarinoita työelämään sijoittumisesta.

Ammattinettiä ylläpitää Työ- ja elinkeinoministeriö. Ammattinetti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tietoja ammateista, ammattialoista ja työtehtävistä. Tieto on kerätty ja muokattu tukemaan ammatillista suunnittelua ja uranvalintaa.

Miten minä opin parhaiten

Mitä tehdä, kun koulu loppuu?

Ammatinvalintaiässä ilmassa on paljon kysymyksiä tulevaisuudesta. Mitä opiskelisin? Mikä olisi se minun juttuni?

TET-harjoittelussa ja kesätöissä pääset tutustumaan työpaikkoihin ja näet ammattilaisia eri tehtävissä. Samalla opit tärkeitä taitoja työelämää varten ja keräät kokemuksia cv:hen. Tutustumalla uusiin ihmisiin ja verkostoitumalla rakennat polkua työelämään.

Duunikone auttaa pohtimaan omia mielenkiinnon kohteitasi ja osaamistasi. Eri alojen Ammattivideoilla nuoret esittelevät mitä tekevät työkseen ja mitä kautta duunipaikka löytyi. Ja jos mieltäsi askarruttaa jokin erityinen kysymys,
Kysy opolta -palvelun nettiopot ohjaavat peruskoulun ja lukion jälkeisissä valinnoissa.

Opintotuki

Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulosi opiskelun aikana. Opintotukeen kuuluvat

Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat

Nuorille

Mainokset